Výběr dioptrických brýlí není jen o estetice a stylu. Správná skla rozhodují o komfortu vašeho zraku, jeho ochraně ao celkové trvanlivosti vašich brýlí. Proto přicházíme s novinkou v oblasti dioptrických skel!

Typy čoček na eyerim

Již více než 500 000 zákazníků si užívá lepšího zraku díky našim dioptrickým brýlím, které obsahují prvotřídní čočky vytvořené ve spolupráci s EssilorLuxottica - jednoho z předních evropských výrobců dioptrických čoček. Na naší stránce naleznete hned několik typů dioptrických čoček, konkrétně jsou to:

  • Čiré čočky - kvalitní průhledné čočky vhodné pro každodenní nošení.
  • Čočky s filtrem modrého světla - čočky s jemným měděným odstínem blokují potenciálně škodlivé modré světlo ze všech digitálních zařízení. Snižují tedy únavu očí, zarudnutí očí, bolesti hlavy a problémy se spánkem.
  • Dioptrické sluneční čočky - praktický pomocník pro všechny, kteří potřebují jak sluneční, tak dioptrické brýle. Při výběru dioptrických slunečních brýlí si navíc můžete vybrat ze tří vylepšení - klasické sluneční brýle, polarizační skla nebo zrcadlová skla a pořídit si tak nejen stylové, ale hlavně funkční brýle.
  • Samozabarvovací (fotochromické) čočky - speciálně upravené čočky, které na přímém slunci ztmavnou a vytvoří tak praktické sluneční brýle. Naopak v interiéru zůstávají téměř zcela průhledné. Chrání nejen proti UV záření, ale také proti modrému světlu z digitálních zařízení.

Skvělou zprávou je, že od teď si můžete všechna tyto čočky vybrat ve dvou verzích – (obě vytvořené ve spolupráci s EssilorLuxottica) – standardní verzi v podobě eyerim vision čoček a prémiové verzi s názvem Essilor premium. Jaký je mezi nimi rozdíl?


 

eyerim vision nebo Essilor premium?


V první řadě je třeba poznamenat, že eyerim vision jsou kvalitní, standardizované a cenově dostupné čočky, které jsou odolné proti poškrábání a nečistotám. Essilor premium jsou čočky na míru, které vám díky povrchové úpravě Crizal® od globálního optického giganta EssilorLuxottica nabízí špičkovou antireflexní ochranu, odolnost vůči vodě a mastnotě.

 

eyerim vision Essilor premium
Mírná zbytková barva Bez zbytkové barvy.
Redukce UV z přední strany čočky Nejmodernější zesílená struktura povrchové vrstvy na obou stranách čočky
 

U čoček s filtrem modrého světla poskytuje verze eyerim vision ochranu před modrofialovým zářením, čočky mají mírně viditelný měděný odstín. Essilor premium naproti tomu zaručuje až třikrát vyšší ochranu a selektivní filtraci UV a modrofialového světla. Eliminují odlesky a díky optimalizované čirosti čoček mají pouze nízký zbytkový odstín čočky.

eyerim vision Essilor premium
Ochrana proti modrofialovému záření z digitálních obrazovek a umělého osvětlení 3x vyšší ochrana a selektivní filtrace UV a modrofialového světla
Mírně měděná barva skla Optimalizovaná čirost čočky (nízké zbytkové zabarvení)
Vysoký zrakový komfort a prevence zrakové únavy Vysoký zrakový komfort a prevence zrakové únavy
  Eliminace oslnění


U dioptrických slunečních čočkek ve verzi eyerim vision si můžete vybrat z dostupných povrchových úprav a barev a získat tak nejen stylové, ale hlavně funkční brýle. S Essilor premium na vás čeká prémiová povrchová úprava nad rámec standardní ochrany proti oslnění a UV záření a umožňuje vám vidět s větší hloubkou a lepším rozlišením barev. Tyto nejmodernější dioptrické brýle byly vyvinuty tak, aby vyhovovaly vašemu individuálnímu předpisu a poskytly vám perfektní vidění i za těch nejjasnějších světelných podmínek.

 

Dioptrické sluneční čočky - Klasické
 

eyerim vision Essilor premium
Optimální ochrana proti UV záření Maximální ochrana proti UV záření
UV redukce z přední strany čočky Vynikající redukce UV z obou stran čočky
  UV ochranný faktor E-SPF 50+
  Zvýšená odolnost proti poškrábání
 

Dioptrické sluneční čočky - Polarizační

eyerim vision Essilor premium
Blokování slunečních paprsků a eliminace oslnění Maximální blokování slunečního záření a eliminace oslnění
Vhodné pro řízení a všechny outdoorové aktivity Vhodné pro řízení a všechny outdoorové aktivity
Optimální kvalita vidění Maximální kvalita vidění
Vylepšení přirozených barev a zlepšení kontrastů Dokonalé zobrazení barev a nejhlubších kontrastů
  Nejlepší ochrana a odolnost proti poškrábání
  Oboustranná ochrana proti oslnění a UV záření
  UV ochranný faktor E-SPF 50+



Dioptrické sluneční čočky - Zrcadlové

eyerim vision Essilor premium
Zrcadlová úprava na přední ploše čoček Zrcadlová úprava na přední ploše čoček
Antireflexní úprava se zeleným zbytkovým odleskem na zadní ploše čoček Antireflexní úprava na zadní straně čoček
Optimální ochrana proti UV záření Maximální ochrana proti UV záření
  Silná odolnost proti poškrábání, nečistotám a otiskům prstů
 

Pokud zvolíte samozabarvovací (fotochromické) čočky, varianta eyerim vision vám zajistí rychlou adaptaci světla s minimální zbytkovou barvou v interiéru a dobrou ochranu proti UV a modrému světlu. Prémiové čočky Essilor s inteligentní technologií Transitions Xtractive® jsou zatím nejtmavšími fotochromatickými čočkami na trhu. Přechody mezi ztmavením a zesvětlením čoček jsou u této technologie nejrychlejší. V interiéru mají jemnou barvu a poskytují nejvyšší ochranu proti UV a modrému světlu.

 

eyerim vision Essilor premium
Vhodné pro každodenní a celodenní nošení Vhodné pro fotosenzitivní osoby a pro nošení ve velmi intenzivním světle
Výborná reakce na přímé i nepřímé světlo Nejtmavší čočky vhodné i pro řidiče
Rychlé přizpůsobení a změna intenzity barvy

O 35 % rychlejší adaptace a změna intenzity zbarvení

Téměř žádné zbarvení v interiéru Jemné ochranné zbarvení v interiéru
Ochrana proti UV a modrému světlu Velmi tmavé i při vysokých teplotách
  Nejvyšší ochrana proti UV a modrému světlu
   
  

Při výběru dioptrických brýlí je důležité zohlednit nejen cenu, ale především kvalitu a technologii, kterou čočky nabízejí. Díky možnosti výběru mezi standardní a prémiovou verzí si můžete být jisti, že najdete to nejlepší pro váš zrak.