Koupili jste si nové dioptrické brýle a nyní vás bolí hlava? Trpíte namáháním očí? Padají vám brýle snadno z hlavy? Objednávka jiného modelu není vždy řešením. Nejprve vyzkoušejte tato doporučení od našich optometristů.

Oči si na nové dioptrie zvykají 1 týden

Pokud jste přešli na jiné čočky nebo index, musíte počkat několik dní, než se Vám „přepne také v hlavě“. V prvních dnech je normální pociťovat bolesti hlavy a namáhání očí, slzet nebo dokonce trpět zkresleným viděním (například můžete vidět čtverec jako diamant). Pokud trpíte astigmatismem, můžete dokonce mít pocit, že se vám při chůzi po schodech zvedá podlaha. Vytvoření návyku trvá přibližně 1 týden a u multifokálních (progresivních) čoček dokonce až 2 týdny. Naši optometristé doporučují dodržovat tyto pokyny:

- Nové brýle začněte nosit až příštího rána - tak se Vaše oči probudí v novém prostředí a snáze se přizpůsobí.
- Noste co nejvíce nové brýle a NIKDY je nestřídejte se starými. Během dne nevyměňujte nové brýle za staré, protože byste tím mohli zmást oči i mozek.
- Začněte nové brýle nosit nejdříve doma a nejlépe přes víkend, kdy nemusíte trávit 8 hodin denně před počítačem. I když máte ochranu proti modrému světlu, vaše oči budou při čtení, řízení atd. vystaveny většímu tlaku.
- U multifokálních (progresivních) objektivů se snažte dívat na dálku i do blízka. Posaďte se na gauč a zkuste se střídavě dívat na knihu a televizi, abyste našli správný úhel pohledu.

Pokud vaše problémy přetrvávají déle než týden, okamžitě kontaktujte svého očního doktora či optometristu..

Přizpůsobte nosnice tvaru a velikosti nosu

Pokud vám nové brýle nesedí na nose, upravte rozpětí nosnic. Uchopte je palcem a ukazováčkem, jemně je ohněte a vyzkoušejte před zrcadlem. Nosnice by měly na nose pohodlně sedět. Pokud se zdají být křivé, položte je a opakujte postup. Vyhněte se ohýbání nosnic přitlačením obrub k nosu s brýlemi na obličeji. Jedná se o opravdu jemné nastavení a musíte být trpěliví.

Přizpůsobte nosnice tvaru a velikosti svého nosu

Ohřívejte padající brýle fénem a ohněte špičky bočnic

Pokud vám nové brýle nedrží na hlavě, upravte konce špiček bočnic za ušima. Než budete vyvíjet jakýkoli tlak na brýle, ohřejte je fénem, ​​aby se nerozbily. Nefoukejte na čočky brýlí, které by se mohly teplým vzduchem poškodit. Bočnice by se na začátku měly zahřát do 30 sekund, pokud budou stále tuhé, můžete je zahřát více. Nepoužívejte otevřený plamen (zapalovače, svíčky), který by mohl poškodit povrch a barvu brýlí.

Pokud jste dodrželi všechna doporučení a brýle stále nesedí, nemusíte se vůbec bát. V eyerim nabízíme 30denní záruku na vrácení zboží bez jakýchkoli otázek. Víme, jak to chodí, a vy jste tím, kdo rozhoduje.

Chcete věděť, jak nakupování na eyerim dopadlo po hodnocení od Modio.cz? Přečtete si kompletní recenzi na naši online oční optiku TADY!