Zimní olympijské hry se konají každé čtyři roky. Vsadíme se, že jste si ani neuvědomili, že právě tolik času od těch posledních zrovna uběhlo! Zamysleli jste se někdy nad tím, jaké brýle všichni ti fascinující sportovci k tomu, aby byli tak úžasní, potřebují? My to víme! Pojďme se jim společně podívat na zoubek a trochu si zasnít o tom, jaké by to bylo být stejní drsňáci jako oni.  

Pro případ, že vás sport příliš nezajímá, dovolte nám začít krátkým shrnutím. Zimní olympijské hry jsou pozoruhodně působivou sportovní událostí světového významu. První moderní zimní olympiáda se poprvé konala v roce 1924 ve francouzském městě Chamonix – tehdy ještě pod názvem „Mezinárodní týden zimních sportů v Chamonix 1924.“ Tohoto „sportovního týdne“ se zúčastnilo 258 sportovců z 16 různých zemí. Jen pro srovnání – do poslední zimní olympiády, která se uskutečnila v roce 2014 v Soči, se zapojilo 88 zemí s celkem 2780 sportovci. Natolik se zimní olympijské hry během posledních sto let „rozrostly.“ Je to mimo jiné právě ona úctyhodná „dlouhověkost“ olympijských her, která je činí tak výjimečnými a prestižními, a to nejen pro sportovce, ale i pro veřejnost všech zapojených zemí. Letošní zimní olympijské hry se konají v Pchjongčchangu a poběží od 9. do 25. února. Závodníci se utkají v sedmi sportech a patnácti různých disciplínách napříč všemi sporty. A co při zimních sportech potřebujete k tomu, abyste se mohli plně soustředit a zároveň dopřát svým očím tolik potřebnou ochranu? Brýle samozřejmě! A abychom uspokojili vaše zvědavé dušičky, rozhodli jsme se vybrat pro vás několik zimních sportů a podívali se na to, jaké brýle se k nim hodí.

Sporty na sněhu

I na letošní olympiádě se najde pár sportů, ke kterým neodmyslitelně patří jízda na sněhu – především jde o ty, které zahrnují nějaký druh lyží či snowboardu. Nejznámějším typem brýlí hodících se k tomuto typu sportů jsou samozřejmě brýle lyžařské. V rámci některých sportů, jako je například jízda na saních či na skeletonu, ovšem sportovci nosí helmy. Ty mimo jiné obsahují sluchátka, kameru a chrániče uší a zajišťují, že všechno vybavení zůstane tam, kde má, i při rychlosti 140 km za hodinu.
Schopnost uvědomovat si, jak důležité zdraví očí a dobrý zrak jsou, rozhodně v ničem nesnižuje nebojácnost, kterou profesionální lyžaři a snowboardisté předvádí. Takže pokud si užíváte zdolávání sjezdovek na snowboardu či bobech, nikdy při tom nezapomínejte na ochranu očí.

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Sporty na ledě

Sporty na ledě vynikají jedinečnou kombinací půvabu a kreativity. Všechny ty piruety a skoky, kterých jsou tito sportovci schopní na pouhém ostří hrany, jsou pro ty z nás, kteří se bez pádu pomalu ani nedokáží projít městem, téměř neuvěřitelné. I tito „kouzelníci“ ovšem potřebují dobrou ochranu očí! Obzvlášť ti, kteří závodí v rychlobruslení nebo rychlobruslení na krátké dráze, při kterých můžou být jejich oči ohroženy jak odštěpenými ledovými úlomky, tak oslněním způsobeným ledovou plochou dráhy. Z tohoto důvodu nosí všichni rychlobruslaři ochranné sportovní brýle. Máte rádi sporty na ledu, ač třeba nejste na ledovém ostří úplnými profesionály? Podívejte se na naši nabídku sportovních brýlí!

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Všichni sportovci, kteří se letos olympiády účastní, doufají, že si odnesou alespoň jednu ze 102 medailí, o které se závodí. Tyto medaile navrhl designer Lee Suk-woo a zdobí je motiv korejské abecedy, tzv. „hangeul.“ Jen se podívejte, jak neuvěřitelně cool vypadají. Hned bychom se o ně poprali!
Ať už jste slibný budoucí biatlonista, či prostě jen odvážný smrtelník milující zimní sporty, mějte váš pár ochranných sportovních brýlí po ruce a nezapomeňte – pokud si u nás od 18. do 20. února koupíte pár brýlí ze sportovní či zimní kolekce a zadáte kód „OLYMP,“ obdržíte na vaši objednávku 10% slevu. Vždy jsme tu pro vás, naši šampióni!