Když vyjde sluníčko, najednou si uvědomíme, co všechno nám v životě schází – pěkné opálení, lehké jarní oblečení a dobré a kvalitní sluneční brýle, které nám ochrání oči. Tady jsou proto některé z nejpopulárnějších internetových mýtů o slunečních brýlích, kterých je všude plno a kterým byste se měli určitě vyvarovat.

Mýtus #1: „Čím víc cool, tím lépe.”

Atypické sluneční brýle Miu Miu ve světle šedé/zelené barvě se šedými skly

To není pravda.

Je to skvělý pocit, když najdete sluneční brýle, ve kterých vypadáte prostě úžasně a podle nejnovější módy. Sluneční brýle však nejsou jen pouhým doplňkem k outfitu. Nejdůležitějším faktorem pro výběr nových letních brýlí je totiž dostatečná UV ochrana. Ochrana citlivých očí kvalitními brýlemi je dnes mnohem více trendy, přátelé! V e-shopu eyerim vám opět kryjeme záda – tady je kolekce 2018, ve které snadno najdete své sluneční brýle s dobrou UV ochranou I perfektním vzhledem.

Mýtus #2: “Brýle od designerů jsou bezdůvodně předražené.”

Růžové sluneční brýle Miu Miu

To není pravda.

Kvalitní sluneční brýle od designerů musejí být podrobeny striktnímu testování ještě předtím, než jsou umístěny na trh. Tyto brýle od značek jako Dior, Gucci nebo Prada mají většinou silnější a těžší obroučky, takže pokud je neztratíte během letního festivaly, mohou vám vydržet doslova roky. Samozřejmě, ne všechny brýle od velkých značek mají perfektní UVA a UVB ochranu, ale na stránce eyerim snadno najdete ty nejlepší podle popisu jednotlivých modelů.

Mýtus #3: “Nějaké brýle jsou lepší než žádné.”

Kulaté sluneční brýle Marc Jacobs s hnědými skly

To není pravda.

Mnoho lidí sáhne po jakémkoli typu brýlí se slovy, že svým očím dopřejí alespoň trochu ochrany. To ovšem není dobrý nápad! Je důležité si pamatovat, že nošení „levných” brýlí je mnohem horší než nenošení žádných. Pokud jsou brýle „dost tmavé pro slunečné dny”, ale neposkytují žádnou UVA a UVB ochranu, mohou být velmi nebezpečné pro zdraví vašich očí – způsobí dilataci zornic, což umožní více slunečním paprskům proniknout do vašeho oka. A to není dobré pro nikoho z nás. Vyzkoušejte například polarizované sluneční brýle, jsou skvělé pro bláznivé slunečné dny!

Mýtus #4: “Na velikosti nezáleží.”

Kulaté Oversized sluneční brýle Chloe CE120S 724 se zlatým/průhledným broskvovým rámem se šedými skly

To není pravda. (Alespoň co se týče slunečních brýlí.)

Sluneční brýle s většími skly jsou podle mnoha očních lékařů lepší. Vaše brýle však nemusí být nadměrně veliké, pokud nejste úplně fanouškem tohoto stylu, měly by ale být větší než vaše oči a také by měly zakrývat oblast očních víček. Víme, že menší brýle jsou in v této sezóně, tak se nebojte a pořiďte si je, jen se ujistěte, že svá očka správně zakryjete.

Teď, když znáte všechny důležité chyby, kterým se při nákupu slunečních brýlí vyhnout, podívejte se na stránky eyerim a najděte si své vysněné a perfektně ochranné sluneční brýle. Hodně štěstí!