Náš skvělý optometrista Ondrej většinou odepisuje na otázky přímo zákazníkům. Dnes však dostal několik otázek přímo z eyerimu. Co podle něj poškozuje zrak mladým lidem? Je nakupování brýlí online pro každého? Čtěte dál a dozvíte se víc!  

Optometrista Ondrej: Lidé jsou smíření s tím, že pořízení brýlí představuje značnou investici. Přitom to tak vůbec být nemusí.

1) V dnešní době neustále stoupá počet mladých lidí, kteří potřebují dioptrické brýle. Čím to je a dá se tomu nějak předcházet?   

Jedna z nejznámějších teorií vinu za zhoršování zraku připisuje tomu, že se příliš dlouho díváme do blízka – ať už při čtení knih, při práci u počítače nebo při používání mobilních zařízení. V případě používání počítačů a mobilních zařízení má svůj vliv také modré světlo, které tato zařízení vyzařují. Naše oči jsou v neustálém napětí a nemají šanci si odpočinout tak, jako když se neupřeně díváme do dálky.   

8 návyků, které ochrání vaše oči před stárnutím!

2) Kdy by podle tebe lidé měli poprvé navštívit očního lékaře nebo optometristu?  

Úplně první vyšetření by mělo proběhnout již v raném dětství. Dál je na zodpovědnosti každého rodiče, aby sledoval, jestli dítě nemhouří oči, neutíká mu oko, neotáčí hlavu jenom na jednu stranu nebo si často nestěžuje na únavu a bolesti hlavy. U dospělých je to podobné. Problémy se zrakem se nemusí nutně projevovat zhoršeným viděním. Můžou o sobě dát vědět například bolestmi, únavou nebo slzením očí. Žádný z těchto příznaků by se neměl podceňovat. Lepší je se co nejdříve objednat na prohlídku.  

Optometrista Ondrej: Lidé jsou smíření s tím, že pořízení brýlí představuje značnou investici. Přitom to tak vůbec být nemusí.

3) Pořízení brýlí se obecně považuje za komplikovaný a nákladný proces. Musí to tak být vždycky? Anebo se dá nějak ušetřit čas a ideálně i peníze?  

To záleží případ od případu. U většiny lidí – pokud se nejedná o velmi vysoké dioptrie, složitější vady nebo potřebu individualizace – je hlavní najít si takové brýle, které se jim líbí a dobře jim padnou. Když si koupíte brýle, které se vám nelíbí, nejspíš vám budou ležet někde v šuplíku. Nejlepší jsou tedy takové brýle, které se vám líbí a budete je chtít nosit. Nákupem online můžete ušetřit čas i peníze a často si také vybrat z pestřejší nabídky obrouček. Samozřejmě jsou lidé, kteří se neobejdou bez rady optika nebo potřebují individualizované řešení. Pro ty je osobní kontakt v osvědčené kamenné prodejně nevyhnutelný, a proto jsou ochotní věnovat pořízení brýlí více času a také si v případě potřeby připlatit.  

4) Myslíš si, že nákup dioptrických brýlí online je vhodný pro každého? Není to přece jen záležitost spíš pro mladou generaci?  

Určitě to není jen pro mladé. Vždyť v současné době si něco online koupil snad úplně každý. Bariéru podle mě nepředstavuje ani tak věk, jako spíš odvaha zkusit něco nového a nebát se online prostředí.   

Optometrista Ondrej: Lidé jsou smíření s tím, že pořízení brýlí představuje značnou investici. Přitom to tak vůbec být nemusí.

5) Na stránce eyerimu vystupuješ jako odborný referent a zákazníci tě mohou kontaktovat přímo a ptát se tě na to, co je zajímá. S čím si nevědí rady nejčastěji?  

Našim zákazníkům nejčastěji pomáhám s předpisy – s tím, jak je správně vyplnit. Případně jim na základě předpisu a jejich potřeb doporučuji, jaký typ brýlí je pro ně nejvhodnější. Hodně lidí se chce dozvědět víc o námi nabízených brýlových čočkách nebo zjistit, které obroučky jsou vhodné v případě, že mají vyšší počet dioptrií.  

Nosíte silné dioptrie? Brýle s vyšším indexem vypadají lépe díky tenčím čočkám!

6) Teď máme léto – tedy období, kdy hodně lidí má v jedné ruce dioptrické a v druhé ruce sluneční brýle. To není zrovna praktické. Existuje jiné řešení?   

Ideálním řešením je kombinace dioptrických a slunečních brýlí. Ta je nenahraditelným pomocníkem při řízení, ochrání zrak na horách i na pláži a je k nerozeznání od klasických slunečních brýlí, takže je člověk může bez obav nosit kamkoli. V nabídce máme klasické i polarizační sluneční dioptrické brýle. V rámci řady eyerim collection navíc nabízíme také speciální sluneční čočky pro řidiče určené pro řízení během dne. Jsou polarizační a navíc dokážou měnit barvu podle aktuálních světelných podmínek. Při zhoršené viditelnosti mají čočky žlutozelenou barvu, která zvyšuje kontrast, a za jasného slunečného počasí se pak mění na příjemnou měděnou až hnědou, která chrání oči před sluncem. Z vlastní zkušenosti vím, že pro řidiče jsou to perfektní odstíny.   

Optometrista Ondrej: Lidé jsou smíření s tím, že pořízení brýlí představuje značnou investici. Přitom to tak vůbec být nemusí.

7) Co bys na závěr vzkázal lidem, kteří váhají s nákupem dioptrických brýlí online?  

Že se opravdu nemají čeho bát. Náš skvělý tým pro péči o zákazníky všem ochotně poradí. Na vyzkoušení zakoupených brýlí navíc dáváme až 30 dní, během kterých lze v případě nespokojenosti brýle vrátit. Pokud upřednostňujete osobní kontakt a odborné poradenství, můžete si vybrat z celé řady kamenných optik. A pokud chcete vyzkoušet něco jednoduššího, pohodlnějšího a kvalitního, u nás jste na správném místě.  

Každý si rád usnadní život. Pokud jde o dioptrické brýle, pro usnadnění je tu eyerim. Během celého procesu výběru a nákupu brýlí je tu pro vás náš tým pro péči o zákazníky a náš optometrista Ondrej, kteří udělají vše pro to, aby byl dioptrický svět přístupný každému. Vyberte si dioptrické brýle na našem webu eyerim.cz a pojďme se společně dívat na svět jinak.   

Chcete věděť, jak nakupování na eyerim dopadlo po hodnocení od Modio.cz? Přečtete si kompletní recenzi na naši online oční optiku TADY!