Pokud jde o odolné a kvalitní sněhové brýle, Oakley je vždy dobrou volbou. Ale někteří z vás by mohli v těchto dvou modelech mít zmatek a my úplně chápeme proč. Brýle Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM vypadají tak podobně, je mezi nimi ve skutečnosti nějaký rozdíl? Ano, je. Ukážeme si jej níže.

Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Oakley lyžařské brýle eyerim

Hlavním rozdílem mezi těmito dvěma modely oblíbených lyžařských brýlí je v zásadě jejich velikost. Oba mají bezokrajový zorný štít a jsou zakulaceného tvaru, takže vám poskytují mimořádně široký výhled a technologie čoček PRIZM zvyšují kontrast, takže budete dobře vnímat rychlost, barvu i detaily na sněhu. Pokud nevíte, jak si vybrat správné lyžařské brýle, přečtěte si náš blog Jak si vybrat dokonalé lyžařské brýle.

A mimochodem, jak Flight Deck, tak Flight Deck XM jsou k dispozici v asijském stylu. Lyžařské brýle v asijském stylu mají více výplně kolem oblasti nosu, aby dobře seděly i na méně výrazném nosním můstku.

OAKLEY FLIGHT DECK

Model Oakley Flight Deck byl představen jako první. Unikátní geometrie rámu umožňuje konkurenční zorné pole a lyžařské brýle Oakley jsou plně kompatibilní s přilbami jiných výrobců, včetně Bolle, Giro, Anon, K2 nebo Smith. Integrované větrací otvory zabraňují zamlžení i v těch nejnáročnějších podmínkách. Brýle Oakley Flight Deck jsou určeny především pro muže, ale také pro ženy s většími hlavami a tvářemi.

Oakley Flight Deck lyžařské brýle 2019 Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Oakley lyžařské brýle eyerim

OAKLEY FLIGHT DECK XM

Oakley Flight Deck XM byly uvedeny v roce 2015. Zkratka XM znamená Extra Medium - o něco menší, než střední velikost, ale mnohem menší než brýle Flight Deck nadměrné velikosti. I tyto brýle jsou zcela kompatibilní s přilbami ostatních značek, jako např. Bolle, Giro, Anon, K2 či Smith. Model Oakley Flight Deck XM je vybaven ochrannou vrstvou proti zamlžení uvnitř čoček a nikdy se tak nemlží. Na rozdíl od modelu Oakley Flight Deck jsou tyto brýle určeny především pro ženy, ale mohou je nosit i muži s menšími hlavami a tvářemi.

Oakley Flight Deck XM lyžařské brýle 2019 Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM - jaké jsou mezi nimi rozdíly? Oakley lyžařské brýle eyerim

Abychom to zkrátili, hlavním rozdílem při srovnání modelů Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM je jejich velikost. Je rovněž důležité uvést, že oba modely jsou k dispozici se skly s technologií PRIZM Snow. Pokud si stále nejste jisti, že všemu rozumíte, obraťte se na naše skvělé a přátelské zákaznické služby, které Vám s radostí pomohou. Pokud si nejste jisti, že je pro Vás Oakley tou pravou značkou, podívejte se na další lyžařské brýle a zboží sportovních značek v eshopu eyerim. Tam Vás očekává největší dostupná nabídka lyžařských brýlí. Tak hezkou zimu!