Řekněme si to narovinu: Movember je tady! Drazí pánové, rašící kníry mají plnou podporu a dámy se s tím hold budou muset srovnat. Tentokrát totiž není vaším cílem je pouze poškádlit, ale také připojit se k hnutí, které věnuje pozornost takovým tématům jako jsou sebevraždy mužů či zdravotní problémy, například rakovina prostaty. Vážná témata ovšem nemusí hned znamenat méně zábavy! Poté, co jsme si prošli módou plnovousů a lá dřevorubec (styl „lumber-beard“) a zřeli tu míru kreativity, kterou muži při úpravě svých vousů převedli, nemůžou být trendy Movemberu o nic méně umělecké a funky. Obzvlášť ve spojení s brýlemi ve stylu „nobby.“ Pojďme si o nich říct více!

HANDLEBAR x Ray-Ban Clubmaster Optics

Klasikou, kterou uvidíte hlavně ve starých filmech, je knírek připomínající řídítka („handlebar“). Má prodloužené zakroucené konce a majestátný nádech německého generála. Tento styl sice získal své jméno díky nápadné podobnosti s řídítky jízdních kol, nicméně vypadá to, že na svět přišel již dávno – archeologové jej objevili dokonce i na antických sochách! Dnešní hipsterská kultura „handlebar“ radostně adoptovala a dodala mu ještě trochu víc šťávy. Pro elegantní, avšak dynamický vzhledu by se majitelé kníru ve stylu „handlebar“ měli podívat na Ray-Ban Clubmaster Její retrem inspirovaný styl nám připomínám okouzlující eleganci 90. let. V kombinaci s elegantním „handlebar“ knírem tento look vyzařuje nádech vytříbené mužnosti a v žádném případě nevypadá zastarale. Povšimněte si i toho, jak lichotivě vypadá linie poloobrouček na obdélníkovém a kulatém tvaru obličeje.

movember eyeglasses rayban clubmasters movember eyeglasses rayban clubmaster optics prescriptions

GOATEE x Tom Ford

Bradka a knír ve stylu „goatee“ připomínající onu úzkou kozí bradku, po které získal jméno, jsou další volbou, která přitáhne pozornost. Majitelé tohoto stylu si zpravidla nechávají narůst vousy pouze v oblasti brady a vyhýbají se jakýmkoliv vousům na tvářích a lícních kostech. Často k vidění na Bradu Pittovi či Kevinu Hartovi, tento typ kníru nejlépe sedne těm, jejichž cílem je vyspělý a smělý vzhled. Doplňte jej o pár brýlí ve stylu wayfarer, jako je například Tom Ford, a dodejte tak svému vzhledu sexy intelektuální nádech. Vhodné pro formální i neformální příležitosti, tyto hranaté obroučky obzvlášť zalichotí kulatým a oválným obličejům a jejich jednoduchý, avšak elegantní design nejlépe vynikne jako módní doplněk ke klasickému smokingu.

movember eyeglasses tom ford movember eyeglasses tom ford prescriptions

SHORT BOXED x BOSS by Hugo Boss

Přiznejme si to. Někteří muži prostě milují své vousy natolik, že nejsou ochotní se jich vzdát! Neradi by ovšem připomínali moderního Yettiho, a tak se objevil prostor pro vznik kombinace kníru a vousů. Poměrně populární mezi příznivci vousů je krátký do hranata zastřižený knír – eufemismus pro odvážné vyzyvatele, ať už na pracovišti nebo během túry po Himalájích. Kombinace precizního zastřižení a zvýrazněných úhlů podtrhuje krásu čelisti a lícních kostí. Celkový look už tak potřebuje k naprosté dokonalosti jen jeden detail, a tím je pár stylových brýlí! Hugo Boss jsou tou perfektní volbou. Mají elegantní oválný tvar a jsou dostupné v různých trendy barevných variacích. Vypadají dobře na obličeji ve tvaru srdce nebo čtverce. Tento model má navíc další příjemný benefit – 100% ochranu proti UV záření a je vyroben ze 100% hypoalergenního materiálu. Tak či onak, s takovýmto vzhledem jste předurčen udělat dojem úspěšného profesionála, ať už se jedná o uzavírání dohod či kradení srdcí!

movember eyeglasses hugo boss movember eyeglasses hugo boss prescriptions

DALI x Giorgio Armani

Nad tímto typem kníru jste možná ještě neuvažoval, náš drahý čtenáři, ale buďte si jistý, že mezi všemi ostatními mu náleží speciální místo. Bláznivý Dalího knír – specificky úzký knírek s konci nakroucenými směrem nahoru doplněný o pečlivě oholenou čelist. Kdysi dávno byl časopisem Tímes označen za „ten nejmenší… na světě“ (tedy dokud nevyrostl). Legračním faktem je, že onen notorický předek, který dal tomuto stylu jméno, dokonce vydal knihu zaměřenou výhradně na jeho štramácký knír. Jmenovala se Dalího knír a v její předmluvě zašel Dalí ještě o krok dále, když označil svou milovanou ženu Galu za strážného anděl svého kníru! Pro ty z vás, kteří touží po ohromujícím vstupu na scénu s pompou extravagantního módního návrháře či milovníka módy, bude Giorgio Armani tím pravým ořechovým. Je ideální pro jakýkoliv typ obličeje (Za podmínky že si zvládnete Dalího knír vypěstovat.). Dokonale jedinečný knír může jít dohromady pouze s dokonale atypickými brýlemi. Nenechte si je proto ujít!

movember eyeglasses giorgio armani movember eyeglasses giorgio armani prescriptions

FEDERAL STANDARD x Ray-Ban Aviator

Závěrem, slovníček knírové terminologie obsahuje taktéž pojem pro případ, kdy dotyčný žádný knír ani vousy nemá. Takzvaný „federal standard“ svým názvem odkazuje na perfektně do hladka oholenou bradu, kterou americká armáda vyžaduje od svých čerstvých rekrutů. Nicméně i mezi muži mimo armádu se najde řada pořádkumilovných perfekcionistů, kteří opovrhují vousy a holí se tak často, jak jim jen jejich nacpané kalendáře dovolí. Ray-Ban má tomuto speciálnímu typu, který podporuje dokonale a do hladka oholený obličej, hodně co nabídnout. Klasické obroučky „aviator,“ které byly poprvé představeny v polovině 30. let společností Bausch & Lomb, byly vytvořeny s cílem ochránit oči pilotů. Nikoho z původních tvůrců nejspíš ani nepadalo, jak hluboce do populární kultury a módy zasáhnou! Kromě toho že jsou ohromně přitažlivé, vyzařuje z nich také macho nádech a sednout všem tvarům obličeje. Noste je směle stejně po vzoru statečných generálů!

movember eyeglasses rayban aviator rx movember eyeglasses rayban aviator prescriptions

Funky, vážný, umělecký, provokativní – to vše je Movember. Pokud jste stále na vážkách, které si vybrat, dejte nám vědět – společně určitě vymyslíme, jaké obroučky jsou pro vás ty pravé! V pěstování kníru vám s naší Movember crew přejeme co nejvíce úspěchů!