Pokud se chystáte ke koupi nových slunečních brýlí značky Ray-Ban nebo jste si je zakoupili on-line, ujistěte se, že jste peníze neutratili za padělek. V tomto návodu si povíme několik pravidel, podle kterých poznáte napodobeninu brýlí Ray-Ban na první pohled!

1 Kvalita

Vezměte si Ray-Bany do ruky a podrobně si je prohlédněte. Váží něco? Jsou dost pevné? Všechny pravé brýle Ray-Ban jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, jsou odolné a vyřezané z jednoho kusu acetátu.

Většina čoček Ray-Ban je navíc vyrobena z velmi kvalitního skla. Pokud narazíte na jiný materiál, nepanikařte, může se jednat o novější design  skleněné čočky nejsou nutností.

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban RB2180 601/71 Round v černé barvě

2 Původ

Všechny produkty Ray-Ban jsou vyrobeny v Itálii. Opravdu? Dobře, překvapivě ne všechny. Lidé věří, že nápis „Made in China“, který najdou na brýlích Ray-Ban, je definitvním ukazatelem nepravosti brýlí.

Nicméně výrobce značky Ray-Ban, společnost Luxottica, má své továrny v Číně i Itálii. I když se většina výroby nachází v Itálii, několik modelů se stále výrábí výhradně v Číně, popř. jak v Itálii, tak Číně. Není však pochyb o tom, že normy kvality zůstávají stejné, ať už se brýle vyrábí tam či tam.

3 Obsah

Nyní k obsahu. Všechny sluneční brýle Ray-Ban jsou dodávány v kultovním balení, které byste měli znát.

Papírová krabice: Stříbrná lesklá papírová krabice s logem Ray-Ban. Na boční straně by se měl nacházet čárový kód - důkaz seriózního maloobchodního prodejce.

Pouzdro: Ray-Ban nabízí k různým modelům různá pouzdra, většina z nich však na dotek připomíná pravou kůži a taky tak vypadá. Každé pouzdro Ray-Ban by na přední levé straně mělo být opatřeno lesklou zlatou pečetí s nápisem „100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses by Luxottica“. Výjimkou jsou Ray-Ban produkty pro děti, které mohou být dodávány v barevném pouzdru z textílie.

Čisticí hadřík: Nezapomeňte na značkový čisticí hadřík Ray-Ban vždy vyroben z vysoce kvalitního materiálu a opatřen logem, které v případě padělků většinou schází.

Příručka: Důvěryhodností certifikátů pravosti či záručních listů se zabývá několik návodů. Pravdou je, že neexistují. Balení Ray-Ban vždy obsahuje malou příručku, která obsahuje reklamní fotografie, charakteristiku produktu a pravidla, jak se o brýle starat. Tato příručka ovšem není certifikátem pravosti. Tak či onak si vždy dejte pozor na pravopisné či faktické chyby obsažené v příručce  neměly by tam být žádné.

4 Logo Ray-Ban

Je několik míst na pravých výrobcích Ray-Ban, kde by mělo být logo Ray-Ban vyobrazeno. Jak můžete vidět na rozbalovacím videu eyerim níže, klasické a legendární logo Ray-Ban je vždy zřetelně vidět na sklech a také na ručkách.

Pokud na brýlích logo nemáte, zjistěte si podmínky pro vracení zboží u daného prodejce, protože v ruce máte zaručeně „fake“! (Vždycky pak můžete zavítat do e-shopu eyerim, jo?)

Čočky: Většina produktů Ray-Ban mát na levé čočce hned vedle kloubu veleptaná písmena „RB“. Pokud jste si zakoupili polarizovanou verzi, brýle by v horním rohu pravé čočky měly mít vyryto také „Ray-Ban P“. Pokud chybí písmeno „P“, buďte na pozoru. Vaše brýle buď nejsou polarizované, nebo pravé.

Produkty Ray-Ban obsahují také kvalitní nálepku s logem Ray-Ban, která na čočkách drží statickou elektřinou. Veškeré známky lepidla pod nálepkou mohou značit padělek.

 

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban RB2180 601/71 Round v černé barvě

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban RB2180 601/71 Round v černé barvě

Sedla: Kovové sluneční brýle Ray-Ban jsou obvykle opatřeny těmito průhlednými sedly, které dosedají na váš nos. V jejich středu rovněž naleznete kombinaci písmen „RB“.

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban AVIATOR CLASSIC ve zlaté a černé barvě

5 Stranice

Při pečlivém pohledu na vnitřní stranu levé stranice byste měli objevit informace o produktu, a to modelové číslo a informace o velikosti. Některé modely, jako jsou Ray-Ban Wayfarer či Ray-Ban Justin, mají na stranici znak „Ray-Ban“. Tento znak by měl být malý a připevněný pomocí špendlíků, nikoli přilepený.

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban RB2180 601/71 Round v černé barvě

Jak poznat fake sluneční brýle Ray-Ban JUSTIN CLASSIC v černé barvě

Koupě falešných slunečných brýlí se nejprve může zdát výhodnou. Nakonec se však opak ukáže pravdou. Horší kvalita, nekvalitní materiály  existuje mnoho důvodů, proč by vás falešné brýle měly odrazovat. Vždy si dávejte pozor a o své oči se dobře starejte. A nikdy nelitujte investice do kvalitních brýlí. Prohlédněte si neuvěřitelnou kolekci Ray-Ban v e-shopu eyerim už dnes a vyberte si svůj oblíbený kousek.