Kořeny italské značky Fendi vedou do Říma v roce 1925. Fendi je luxusní značka módy a koženého zboží, vyrábějící také módní brýle. Název značky je příjmením zakladatelů, manželů Adele a Edoarda. Po desítkách let na módním trhu se na konci roku 1980 narodily první sluneční brýle Fendi. Mimochodem, věděli jste, že logo značky vytvořil Karl Lagerfeld, v té době mladý německý karikaturista žijící v Paříži?

Sluneční brýle Fendi se nebojí vyčnívat z davu. Snadno rozpoznatelné, od odvážných a extravagantních rámů po elegantní a nadčasové modely. Určitě vás upoutají. Jak ale rozlišit, které z nich jsou pravé? Pokračujte ve čtení.

BALÍK

Nejnovější sluneční brýle Fendi přicházejí v originální značkové krabičce. Logo a písmo se musí shodovat s logem a písmem používaným společností Fendi. Některé starší modely se mohou lišit stylem a barvou.

Skutečné sluneční brýle Fendi přicházejí s certifikátem pravosti a záruky uvnitř balení. Tento certifikát by měl být v obálce jako karta. Na jedné straně karty je logo Fendi. Špatné rozestupy nebo zarovnání písma jsou známkou falešných brýlí. Na druhé straně karty je hologram Fendi. Tento hologram se musí změnit z tmavých na světlé barvy malých log značky.

fendi, fendi brýle, jak rozeznat autentické fendi, balíček fendi, eyerim, sluneční brýle, eyerim blog

Pouzdro musí mít logo (samozřejmě shodné se všemi logy v balení a na brýlích). Nezapomeňte se také podívat na šití pouzdra. Musí být přesné a rovnoměrné.

Každé balení obsahuje čistící hadřík s odpovídajícím logem Fendi.

fendi, fendi okuliare, ako rozoznať originál fendi, fendi obal, eyerim, slnečné okuliare, eyerim blog

JMÉNO A OZNAČENÍ

Podívejte se na vnitřní části slunečních brýlí - zkontrolujte pravopis Fendi a zkontrolujte, zda najdete označení „Made in Italy“. Všechny originální Fendi by měli mít na pravé straničce písmena CE (European Conformity). Na vnější straně straničky musí být nápis Fendi psán velkými písmeny.

fendi, fendi brýle, jak rozeznat autentické fendi, sedýlka, eyerim, sluneční brýle, eyerim blog

Dalším krokem je kontrola sedýlek. Pokud mají vaše brýle sedýlka, ty musí mít na kovovém středu vyryté logo Fendi.

fendi, fendi brýle, jak rozeznat autentické fendi, číslo modelu fendi, eyerim, sluneční brýle, eyerim blog

MODELOVÉ ČÍSLO

Na levé straničče musí být číslo modelu, začínající písmenem F. Číslo modelu se skládá z rozměru čočky a rámu.

fendi, fendi brýle, jak rozeznat autentické fendi, eyerim, panty, sluneční brýle, eyerim blog

HMOTNOST A PANTY

Originální brýle Fendi jsou vyrobeny z lehkých materiálů, takže by měly být lehčí než falešné, které jsou vyrobeny např. z klasického plastu. Poslední kontrola je zaměřena na panty - padělky nejsou vyrobeny z kovu jako originály, jsou vyrobeny z plastu. Zkontrolujte také jejich pohyb - měl by být lehký a hladký, bez zasekávání. Pokud ne, pravděpodobně máte falešné brýle Fendi.

Upozorňujeme, že náš průvodce negarantuje pravost a společnost Fendi může ve svých výrobních procesech provádět jakékoliv změny. Vždy se však ujišťujeme, že naše tipy pro vás aktualizujeme tak, aby vás informovaly také o změnách. eyerim je autorizovaným partnerem společnosti Luxottica a Safilo, takže se o pravost produktů určitě nemusíte bát. Podívejte se na naši kolekci Fendi v eshopu eyerim a některé si rovnou vyzkoušejte pomocí Magic Mirror.