Rok 2021 se pro eyerim stal významným hned ze dvou důvodů – získali jsme ocenění HeurekaShop of theYear a stali jsme se certifikovanou online oční optikou. Co to znamená? Že už více než 500 000 zákazníků si užívá lepšího zraku díky našim dioptrickým brýlím, které obsahují prvotřídní čočky vytvořené v spolupráci s EssilorLuxottica - jednoho z předních evropských výrobců dioptrických čoček.

Francouzská společnost Essilor Group má 160letou tradici, během níž se podíleli na významném technologickém pokroku v oboru oční optiky. Společnost řídí tři inovativní a technologická centra a spolupracuje s mezinárodní sítí státních a soukromých výzkumných institucí na vývoji lepších řešení pro zrakové potřeby všech, bez ohledu na místo, kde žijí, nebo jejich příjmy. Zjistěte více o společnosti Essilor Group zde.

Objednáním dioptrických brýlí s čočkami od společnosti EssilorLuxottica si tak můžete být jisti, že se k vám dostává kombinace několika navzájem se doplňujících technologií, které upravují váš zrak, chrání vaše oči a zlepšují ostrost vidění. A aby byly vaše nové brýle maximálně přizpůsobeny všem vašim potřebám, můžete si vybrat hned z několika typů a také z množství vylepšení.

TYPY DIOPTRICKÝCH ČOČEK

Jak by vám nové brýle měly pomoci?

  • Vidět lépe do dálky - V tom případě potřebujete brýle do dálky, které korigují krátkozrakost (myopie) tedy stav, kdy bez problémů vidíte blízké objekty, ale vzdálenější se vám zdají neostré. Na předpisu od lékaře se tento stav označuje s minusovým znakem (-) a tyto čočky se označují jako "minusové čočky", nebo hovorově "mínusky".

  • Vidět lépe na blízko - V tom případě potřebujete brýle na blízko, které korigují dalekozrakost (hyperopie), tedy stav, kdy vidíte neostře většinu objektů, bez ohledu na jejich vzdálenost. Na předpisu od lékaře se tento stav označuje s plusovým znakem (+) a tyto čočky se označují jako "plusové čočky", nebo hovorově "plusky".   

  • Vidět lépe na blízko a také do dálky - V tom případě potřebujete multifokální brýle, které korigují oba problémy - krátkozrakost (myopie) a dalekozrakost (hyperopie). Jejich nespornou výhodou je, že si nemusíte střídat několik párů brýlí.

  • Imidžové brýle - Tento druh brýlí můžete využívat také jako módní doplněk. Jejich skla neobsahují žádnou dioptrii, vylepšit si je však můžete například filtrem modrého světla

ZABARVENÍ A VYLEPŠENÍ DIOPTRICKÝCH SKEL

  • Klasické čočky.  Nenechte se zmást názvem – naše klasické čočky eyerim vision od Essilor Group jsou vyrobeny z prémiových čirých skel, které jsou antireflexní, odolné proti poškrábání, hydrofobní (voděodolné) a nabízejí, jako všechny naše brýle, 100% UV ochranu.

  • Čočky s modrým filtrem mají speciální antireflexní povrch, který blokuje až 35 % škodlivého modrého světla ze všech digitálních zařízení. Redukují tak únavu očí, jejich zarudnutí, bolesti hlavy a problémy se spánkem. Tyto čočky poskytují 100% UV ochranu, jsou odolné vůči poškrábání, šmouhám, jsou vhodné pro všechny typy aktivit, jakož i pro každodenní nošení.

- Klasické sluneční čočky - Tónované čočky eyerimvision od Essilor Group kategorie 3, které absorbují 83 % světla pro optimální ochranu před zářením během slunečních dnů. Můžete si je vybrat v jedné ze tří barev – zelené, hnědé nebo šedé.

- Polarizační čočky - Nejlepší ochrana proti UV záření pod sluncem. Polarizační sluneční čočky eyerimvision od Essiloru nabízejí maximální komfort během slunečních dnů, neboť blokují odrazy a odlesky od povrchů jako voda, cesta, sníh nebo palubní deska. Jsou tak ideální pro sportovní aktivity, odpočinek u vody či řízení.

- Zrcadlové čočky - Tónované čočky eyerimvision od Essilor Group kategorie 3, které absorbují 83 % světla pro optimální ochranu před zářením během slunečních dnů - oproti klasickým slunečním čočkám však získáte imageový zrcadlový efekt! Naše „zrcadlovky“ nabízíme ve třech barvách: zlaté, stříbrné a modré.

  • Fotochromatické čočky eliminují potřebu stálého střídání dioptrických a slunečních brýlí. Tyto samozabarvovací čočky eyerimvision od Essilor Group, které se přizpůsobují světlu, jsou v interiéru čiré, ale na slunci automaticky ztmavnou. Proces ztmavení trvá přibližně 30 sekund, proces zesvětlení zhruba 5 minut. Tyto čočky jsou skutečně víceúčelové – nabízejí také 100% UV ochranu a až 35% ochranu proti modrému světlu.

- Standardní fotochromatické čočky - Tyto adaptivní čočky jsou určeny pro celodenní nošení. V interiéru jsou pouze jemně zabarvené (téměř čiré), ale působením UV světla ztmavnou. Poskytují 100% ochranu před UV zářením. Dostupné jsou ve 2 barvách: hnědá (zvyšuje kontrast) a šedá (neutrální, podporuje správné vidění barev).

- Prémiové fotochromatické čočky - Naše nejtmavší fotochromatické čočky. Jsou optimální pro lidi, kteří tráví většinu času venku a zároveň za volantem auta. Tyto čočky zůstávají částečně zatmavené i v interiérech.

MATERIÁL DIOPTRICKÝCH ČOČEK

Základní čočky - Kromě blokování 100% UV světelných paprsků jsou tyto čočky odolné vůči poškrábání, mají antireflexní a hydrofobní vrstvu. Jejich index lomu je 1,5 a doporučená maximální velikost dioptrií je +/- 2.00

Standardní čočky - Oproti základním čočkám jsou ztenčené a odlehčené o 25 %. Kromě blokování 100% UV světelných paprsků jsou tyto čočky 7x odolnější vůči poškrábání, mají antireflexní a hydrofobní vrstvu. Jejich index lomu je 1,60 a doporučená maximální velikost dioptrií je +/- 4,25.

Prémiové čočky - Oproti základním čočkám jsou ztenčené a odlehčené až o 40 %. Kromě blokování 100% UV světelných paprsků jsou tyto čočky velmi odolné vůči poškrábání, mají antireflexní a hydrofobní vrstvu. Jejich index lomu je 1,67 a doporučená velikost dioptrií je od +/- 4,50 až do +/- 6,00.

Proč jsou naše dioptrické čočky skvělé?

U nás můžete počítat se stejnou certifikovanou kvalitou dioptrií, jakou naleznete v kamenných optikách. Tak proč se cena čoček tak liší? V kamenné optice musí být v ceně brýlí započítány například i náklady na pronájem obchodních prostor, energie, distributoři, více zaměstnanců atp. My brýle odebíráme přímo od světových značek, u čoček spolupracujeme s francouzským Essilor Group a nepotřebujeme tak zprostředkovatele, díky čemuž tak vy nemusíte platit nic navíc. Certifikované dioprické čočky dokonce zabrušuje náš kvalifikovaný optometrista přímo v naší vlastní laboratoři.

Nyní, když už víte, jaké typy dioptrických čoček a jejich vylepšení naleznete na eyerim, vyberte si z množství kvalitních a stylových rámů, do kterých vám vaše ideální čočky vložíme.