Od naší poslední epizody eyerim insideru už uběhla dlouhá doba. Chyběli jste nám! Pokud nevíte, co je to eyerim insider, přečtěte si první a druhou epizodu seriálu z kanceláře eyerim a potom se sem vraťte.

Tentokrát je tu mnoho zajímavých osob, které bychom vám chtěli představit! Od UX (uživatelské oddělení) přes finanční oddělení až po logistiku. Všem jsem položila zajímavou otázku, a i když některé odpovědi zněly chvilkami ilegálně, pamatujte na to, že mohly být jen přehnané! (Nebo možná ne?)          

Uznávám, že za posledních 10 měsíců se toho tady v eyerim hodně změnilo. To, že si užívám pokládání otravných otázek svým spolupracovníkům, se ale nezměnilo! Snad chápete, že by články nebyly nic moc zábavného, kdybych se ptala kolegů na staré nudné otázky. Musela jsem si prostě přihodit otázku, která by je přiměla si říct “proč se na tohle sakra vůbec ptáš?”. A to zbožňuji! Od zmatených výrazů ve tváři po myšlenky typu “jak tohle může být opravdu její práce”, to vše opravdu stojí za to! Tak se pojďte se mnou podívat, koho jsem rozčilovala nejvíc tentokrát.

(Délka odstavců se liší v závislosti na míře rozčílení, nejspíš…)

Jozef - “introvertní extrovert”

Tour po kanceláři eyerim - UX tým, JozefZačínáme u našeho UX týmu. Tento chlapík je projektovým manažerem eyerim. Velmi zodpovědný, kreativní a zábavný. Zpočátku byla jeho představa perfektní fotografie v kanceláři na okenní římse, jak romanticky a neustále plní své pracovní povinnosti. Jak vidíte, s tak nebezpečným nápadem jsem nesouhlasila (proto vypadá tak smutně). Už jsme dokázali, že je opravdu kreativní a svérázný, vraťme se ale k jeho práci. Jozef opravuje a kontroluje veškeré UX projekty, komunikuje s našimi vývojáři přes Hatimeria a pomáhá klukům s menšími projekty. Na otázku „Jakou nejhorší věc jsi udělal jako dítě?” odpověděl hromadou sprostých vět, ale později si uvědomil, že nechce, aby se o nich jeho maminka dozvěděla, a tak zakončil svůj monolog slovy „prostě napiš, že jsem hodnej kluk”. To určitě jsi! (add gif) Na eyerim má rád mladé, motivované a inovativní lidi a své kluky z UX. Z nějakého důvodu chtěl Jozef veřejně poděkovat svému milovanému šéfovi a svým nejlepším pracovním parťákům Jaroslavovi, Janovi a Lukasovi. (Opravdu nemám tušení, co ho přimělo si myslet, že přebírá nějakou cenu?)

Jaroslav – “Nevím”

Tour po kanceláři eyerim - UX tým, JaroslavJaroslav pracuje v eyerim na pozici QC (kontrolor kvality). Kontroluje, jestli je vše perfektní a tip ťop na webových stránkách, v newsletterech nebo v Jozefově (viz výše) osobním životě. Řeší problémy, snaží se přijít na jejich příčiny a pak je jednoduše pošle do schránky vývojářům nebo s nimi otravuje své kolegy na všech odděleních eyerim. A protože je spolehlivý a vynalézavý, stará se i o jiné UX projekty! Práci v eyerim miluje hlavně kvůli Jozefovi (znovu ten kluk nahoře – láska je láska, nesuďme je) a UX týmu, protože – jak on sám říká – spolu sice nepracují moc dlouho, ale vše funguje perfektně. Všichni se navzájem znají a podporují, ať se ději cokoli. (A to můžu 100% potvrdit – náš UX tým je opravdu tak propojený, jak jsem to dlouho neviděla.) A to nejhorší, co udělal jako dítě? Musím říct, že některý věci tu nechci ani zveřejňovat, takže ehm… Počůral se ve výtahu. To stačí.

Lukas - “Empatický cynik”

Tour po kanceláři eyerim - UX tým, LukasLukas je roztomilý. Je to náš totálně skvělý UX designer, který vždy věděl, že se chce stát designérem. I přes to, že v eyerim nepracuje příliš dlouho, naučil se už tu nejdůležitější věc tady u nás – zákazník je vždy naše priorita číslo jedna. A pro něj, jako pro UX designéra, to platí dvojnásob! Stará se o veškeré grafické záležitosti na webových stránkách spolu s naším dalším designérem Janem (předchozí díl našeho eyerim insideru). Všechno musí být vždy pochopitelné, jasné a přehledné pro každého zákazníka. Práci v eyerim má rád díky UX týmu (oh, UX, chápeme, fakt se máte rádi), oddanosti každého v eyerim a díky úžasné příležitosti dělat to, co ho baví. Nejhorší věc, kterou provedl, se těžko vysvětluje, byla to otázka života a smrti. Jednoho teplého dne byl ve svém bytě v devátém patře přistižen při svém nedobrovolném a neplánovaném boji o svoji čest s nezvaným drzým ptákem. Chtěl ho zachránit a ukázat mu nejbližší únikovou cestu, ale ten pták se chtěl prát. Zaútočil na jeho obličej, vykálel se všude kolem a Lukas se musel bránit! A tak praštil toho ptáka plastovou lopatkou na smetí. * Jediné, co na to můžu říct, je, že jsem nikdy u nikoho neviděla v očích tolik bolesti a smutku. Je vidět, jak těžké bylo pro Lukase podělit se s námi o tento poutavý příběh. Děkujeme, jsi velmi odvážný.

Pavel - “Pozitivní dříč”

Tour po kanceláři eyerim – marketingový tým, PavelTady je náš CMO, Pavel, jak telefonuje s podezřele spokojeným úsměvem ve tváři. Vsadím se, že byste se taky tak chtěli usmívat u pracovního hovoru, že? Co dělá Pavel v eyerim? Je prakticky naším králem marketingu. Stará se o vše kolem marketingu a s pomocí dalších členů svého týmu se snaží přeměnit eyerim v něco velkého, atraktivního a věčného. Pracuje jak s naším interním marketingovým týmem, tak i s tím externím. Má na starosti také investiční strategie a musím říct, že to všechno dělá skvěle! Při své práci v eyerim má Pavel rád příležitosti dělat to, co ho baví, s dalšími odborníky, kteří svoji práci milují. Při práci v eyerim ho naplňuje zavádění světově známých názorů a trendů do marketinkové strategie společně s lidmi, kteří svoji práci dělají s takovou radostí a nadšením. Pavel je očividně hodně nadšený člověk a byl takový i jako dítě. Hádám, že svoji oddanost a kuráž odhalil, když jako malý zapálil louku. Ano. Louku.

Jan - “pragmatik s otevřenou myslí”

Tour po kanceláři eyerim – tým financí, JanJaká je pravděpodobnost, že na jednom místě najdete dvě osoby se stejnou zálibou a zapálením (opravdu slovní hříčka) pro zapalování ohně na loukách? Ne moc velká, říkáte si? No, mýlíte se. Proč? Ta nejhorší věc, co provedl náš CFO, Jan, náš skvělý a chytrý český bratr, jako dítě, bylo zapálení louky. Asi to bylo tehdy in? Teď je z Jana ale šarmantní muž, který už se neúčastní žádných žhářských aktivit. Jeho hlavním úkolem je patřičně se starat o finanční situaci eyerim, investování, o všechny aktivity ve všech odděleních a o tok peněz v eyerim. Myslí si, že mladí lidé v eyerim jsou naprostým opakem mnohých dnešních mladých lidí, kterým bylo při vyrůstání strkáno vše pod nos, a proto nemají potřebu být inovativní a kreativní. Jednoduše obdivuje motivaci a odhodlání, které lidé v eyerim mají. Přesně tak, Jane! Jsi boží.

Anastasia - “Miláček všech”

Tour po kanceláři eyerim – tým financí, AnastasiaTato skvělá dívka je určitě jednou z nejchytřejších osob, které v eyerim máme. Zabývá se cenovými strategiemi a veškerou analytikou a kontrolou čísel pro obchodní účely. Práce v eyerim je pro ni radostí hlavně díky všem tě příležitostem a také díky tomu, že se každý den naučí něco nového. Ana si váží toho, že přínosu všech kolegů si v eyerim ceníme. Dokážete si ji vůbec představit, jak jako dítě dělá něco špatného? No, já taky ne. Řekla mi, že to nejhorší, co jako dítě provedla, bylo, že s přáteli pravidelně chodila na cizí svatby a tancovala a bavila se zde, jako by byla pozvaná. Nechám na vás, abyste rozhodli, jestli je to špatné nebo spíš roztomilé.

Martin - “Ten, co rád vyhrává”

Tour po kanceláři eyerim – tým logistiky, MartinOsobně mám Martina moc ráda. Je vždy milý a sám sebou. Pracuje v logistickém oddělení a jeho zodpovědností je zajistit, že objednáváme potřebné zboží z našeho externího skladu. Komunikuje s dodavateli a jinými oddělením eyerim, kde informuje o některých nedokonalostech. Práci v eyerim má Martin rád hlavně díky skvělému týmu, ve kterém pracuje, a díky tomu, že miluje to, co dělá. “Víš, jak jsme ve škole sledovali hodiny a nemohli se dočkat, až budeme moct jít domů?”, říká a já jen přikyvuji, protože jsem tuto otázku nečekala. “No, to tady nezažívám. Opravdu jsem tu rád a rád tu pracuji a většinou jsem překvapený, když se kouknu na hodinky a zjistím, jak je už pozdě a že už bych měl jít vlastně domů.” Myslím, že to Martina vystihuje opravdu skvěle! No a nejhorší věc, co provedl jako dítě? Málem se sám nešťastnou náhodou zabil. Dvakrát. No, to je spíše smutné než špatné.

Lukas - “Odolný průzkumník”

Tour po kanceláři eyerim – tým logistiky, LukasLukas je jedním z posledních nováčků v eyerim. Je součástí našeho logistického týmu a spolupracuje také s naším zákaznickým servisem. Jeho úkolem je každodenní podpora CX a řešení problémů s vracením zboží a opravami objednaných brýlí. Práci v eyerim má opravdu rád hlavně díky lidem z logistického týmu a díky pohodové atmosféře v eyerim a v neposlední řadě také díky umístění kanceláří. Jedna z nejhorších věcí, co udělal jako dítě, byla, že házel koule z bláta do sousedovic okna. Pěkně.

*Po celosvětový prospěch jsem musela některé detaily v tomto příběhu změnit.

Závěrem můžeme říci, že lidé v eyerim jsou boží a vždycky boží budou. I rok poté, co vyšla první epizoda eyerim insideru, kdy zde pracovalo jen 17 lidí a dnes je to 43, je to stále zábava si s nimi poklábosit! Poslechnout si, co má každý z nich na srdíčku ohledně svých zkušeností, je vždy poučné a inspirativní. Každého, kdo v eyerim pracuje, si moc ceníme. Proto můžete očekávat mnoho dalších epizod seriálu z kanceláře! Je tu teď tolik lidí, o kterých budeme psát.