Hledáte sluneční brýle inspirované stylem Vintage pro každodenní nošení nebo pro speciální příležitosti? Tak to věnujte pozornost našim módním tipům inspirovaným tím nejlepším z přehlídkových mol Fashion Weeks 2019.

Sluneční brýle jsou to pravé v jakémkoli ročním období a jsou jedním z klíčových bodů outfitů. Fashion Weeks po celém světě jsou extrémně populární díky tomu, že nastavují trendy pro příští sezóny a předávají módním fanouškům inspiraci – a to i v oblasti slunečních brýlí. Tým eyerim vybral ty nejzajímavější outfity s působivým zakomponováním slunečních brýlí z Fashion Weeks v New Yorku.

Klasické sluneční brýle cat-eye z padesátých let

Sluneční brýle typu cat-eye (ve tvaru kočičích očí) se staly v padesátých a šedesátých letech velmi populárními mezi ženami. Byly spojovány s účesem Beegive a jinými looky této doby. Mezi známé osobnosti, které je rády nosily, patří například úžasné dámy Marilyn Monroe a Audrey Hepburn. Sláva slunečních brýlí cat-eye ale s časem nevybledla, naopak se v posledních letech vrátily a jejich pozice v módě se upevnila více než kdy dřív. Tento model je k dispozici v kolekci značek jako Michael Kors, Versace nebo Prada.

zpátky do budoucnosti, cat eye brýle

Roztomilé mini sluneční brýle cat-eye

Druhá vlna slunečních brýlí cat-eye přisla v devadesátkách – pravděpodobně jste jako dítě taky takové měli. Celebrity jako Julia Roberts, Kate Moss nebo Cindy Crawford byly hrdými majitelkami mini slunečních brýlí cat-eye a dnes hvězdy jako Gigi Hadid (která má už svoji vlastní kolekci u Vogue), Rihanna a mnohé další hvězdy přinášejí tyto ryze ženské a sexy brýle na pódium a také do ulic „Velkého jablka“ – New Yorku. Tyto sluneční brýlky značky Prada skvěle doplní váš sofistikovaný, ale i ležérní look – jednoduše zintenzivní váš styl.

zpátky do budoucnosti, tiny cat eye brýle

Kulaté sluneční brýle – závan hippie

Kulaté sluneční brýle jsou velmi často spojovány s érou hippie, ale svoji pozici mají i v dnešní módní branži. Sluneční brýle ve stylu hippie sluší asi všem, od malých dětí až po dospělé ženy z kanceláře. Kulaté sluneční brýle snadno skombinujete s blazerem, se šaty a sukněmi různých vzorů a materiálů. Tak najděte ty pravé! Možná to budou tyto jednoduché z kolekce Ray-ban Round Polarized, nebo tyto více sofistikované od Miu Miu nebo Moncler.

zpátky do budoucnosti, kulaté brýle

Mužnost a hranaté sluneční brýle

Spolu s brýlemi browline, byl The Wayfarer oblíbeným stylem brýlí u mužů v padesátých letech. Díky svému tvaru a celkem jednoduchému designu obrouček sedí ke každému stylu a tvaru obličeje. I přes mužné designové rysy jsou tyto brýle oblíbené i mezi ženami. Jedním z nejznámějších výrobců hranatých slunečních brýlí je beze sporu Ray-ban Wayfarer Classic .

zpátky do budoucnosti, hranaté wayfarer brýle

Favoritky Kurta Cobaina – oválné sluneční brýle

Devadesátá léta byla jako stvořená pro obrovský comeback retro slunečních brýlí – cat-eye a oválných brýlí. Tím možná největším influencerem té doby byl Kurt Cobain – miloval bílé plastové sluneční brýle v retro stylu a nosil je 24/7. Po 24 letech září oválné sluneční brýle na ulicích zas a znova. Jsou schopné rozzářit každý outfit, ať už v ležérním nebo elegantním stylu. Prohlédněte si nové modely od značek Guess, Polaroid nebo Versace.

zpátky do budoucnosti, oválné brýle

Brýle shield

Brýle typu shield jsou jedním z těch nejžhavějších trendů posledních měsíců. Noste je při sportování nebo udělejte odvážné rozhodnutí a skombinujte elegantní brýle shield od Max&Co s vašimi každodenními outfity. Ne každý má dost odvahy vyzkoušet intergalaktický look jako od Versaceho, ale když se to dobře promyslí, budete vypadat SKVĚLE! Perfektní pro hranatý či oválný obličej.

zpátky do budoucnosti, jednolité brýle

Pilotky

Pilotky se vrátily ve velkém. Na trh přicházejí různé tvary a velikosti, které přidávají šmrnc osmdesátých a devadesátých let doslova ke každému outfitu. Také už se nemůžete dočkat léta? Začněte nosit pilotky Polaroid už teď a my vám zaručujeme, že budete vypadat tak mladě a svěže jako nikdy předtím. A co je ještě lepší – brýle jako např. tyto od Oakley Holbrook vám zaručí extra ochranu očí a jsou ideální pro řízení nebo sportování. A navíc se hodí ke všem tvarům obličeje!

zpátky do budoucnosti, zrcadlové brýle

Po přečtení článku je vám asi jasné, že sluneční brýle za celé ty roky své existence nevyšly z módy. Bez sebemenších pochyb si dovolíme tvrdit, že v nabídce eyerim najdete sluneční brýle jako dělané přímo pro vás. Tak se do naší široké nabídky ponořte a nejděte své perfektní brýle v e-shopu eyerim.