Každá žena, která nosí brýle ví, jak těžké dokáže být zkombinovat s nimi skvělý makeup. Oči se pod brýlemi mohou zdát mnohem větší/menší, řasenka se otírá o skla, atp. Proto vám přinášíme 7 šikovných tipů k tomu, aby se vaše líčení a brýle skvěle doplňovaly.

Základem je podklad

Oční makeup, to nejsou jen rychle nanesené stíny a linka. Aby výsledný efekt působil nejen skvěle, ale také celý den vydržel, je dobré používat podkladovou bázi. Právě ta totiž výborně připraví povrch pokožky pro následné nanesení makeupu či očních stínů, které se díky ní neusazují ve vráskách a vydrží mnohem déle.

Zaměřte se na oční okolí

Při líčení očí je stejně důležité i oční okolí, jehož nedokonalosti bývají brýlemi často ještě více zvýrazněny. Kromě podkladové báze proto použijte také korektor či rozjasňovač v meruňkovém odstínu, který neutralizuje tmavé kruhy či žilky pod očima a rozjasní oblast, aniž by vypadala příliš světle.

Zvolte vhodnou oční linku

Precizně nanesené oční linky dokážou vaše oči krásně zvýraznit a pohledu dodat hloubku. Problémem ale je, že při nošení brýlí se lehce rozmažou a zanechávají nepěkné šmouhy, jak na tváři, tak i na brýlích. Zvolte proto voděodolnou oční linku, která je odolnější a navzdory brýlím vám vydrží celý den!

Tip: Přizpůsobte tloušťku oční linky rámu vašich brýlí. To znamená, že pokud máte výrazné a hrubé rámy, bez obav si naneste výraznější linku. Naopak k jemným a tenkým rámům zvolte decentnější linku.

Slaďte barvu rámu s odstínem líčení

Brýle jsou nejen praktickou pomůckou, ale umí být i dokonale stylovým doplňkem, který upozorní na vaše oči. Využijte toho a při líčení zvolte barvy, které zvýrazní jak vaše oči, tak i samotné brýle. Pokud tedy například nosíte brýle s hnědými rámy, zvolte si teplé odstíny hnědých či zlatavých stínů. Stříbrné rámy zase ladí se studenými odstíny šedé či modré. K nadčasovým černým rámům se hodí téměř vše, ale pokud jste hrdou vlastníčkou brýlí ve výrazných barvách, jako růžová, červená, fialová či zelená, s očními stíny příliš neexperimentujte. (Samozřejmě, řeč je o makeupu, takže dělejte to, v čem se cítíte dobře! ♥)

Tip: Oční stíny by neměly přesahovat rám vašich brýlí, aby celkový vzhled nepůsobil příliš rušivě.

Svou roli při líčení hraje také to, jaké dioptrie nosíte. Jelikož brýle do blízka (dalekozrakost) oči opticky zvětšují, vyvažte tento jev světlým a třpytivým líčením. Naopak, pokud nevidíte do dálky (krátkozrakost), vaše oči jsou pravděpodobně opticky menší. Použijte proto tmavší matný oční stín a například také bílou tužku na spodní linii oka. Tím vyvážíte proporce a zároveň zvýrazníte tvar vašich očí.

Pozor na řasy

Líčení očí bez řasenky? To těžko! Právě ona vaše řasy zvýrazní a oko opticky zvětší. Abyste předešli otírání řas o skla a dosáhli skutečného "wow efektu", nezapomeňte nejprve použít kleštičky na řasy. Jako první kleštikujte u víčka, pak uprostřed řas a na závěr konce. Následné nanesení řasenky vykouzlí dokonalý pohled.

Tip: Líčení spodních řas klidně vynechejte. Rám brýlí totiž může vrhat stín a spolu s tmavými spodními řasami by vaše oči mohly vypadat unaveně.

Vyhněte se příliš tmavým stínem

Pokud jste milovnicí kouřového líčení, noste jej s kontaktními čočkami, ale s brýlemi vyzkoušejte raději něco jiného. Příliš tmavé oční stíny pod brýlemi mohou způsobit, že vaše oči budou vypadat unaveně. Namísto toho vsaďte na světlé barvy, zvýrazňující přirozenou barvu víčka. Pro trochu extra "dramatu" aplikujte do vnějšího koutku oka o něco tmavší odstín a dobře jej rozetřete.

Nezapomínejte na obočí

Pokud již máte nalíčené oči podle vašich představ, nezapomínejte ještě na jednu velmi důležitou věc – obočí. Při nošení brýlí je alespoň část obočí viditelná mimo obruby, proto by mělo být upraveno, raději hustší. Nebojte se přidat i trošku barvy – tužky, stíny či gely na obočí jsou dostupné ve všemožných odstínech.

Věříme, že vám tyto tipy pomohly a krása vašich očí bude pod brýlemi ještě výraznější!
 

Tip: Vyzkoušejte tisíce brýlí z pohodlí domova s Virtuálním vyzkoušením